• Het Ontstaan van SJO de Marne

    De voetbalverenigingen VVSV 09, F.C.Leo en V.V. Kloosterburen hebben besloten om voor de duur van 3 jaar een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan voor de jeugdleden van deze drie verenigingen. De drie verenigingen constateerden dat het aantal jeugdleden afnam en dat elke vereniging moeite had om een elftal voor een bepaalde leeftijdsklasse goed in te vullen. Daarom hebben ze besloten om vanaf 1 juli 2022 de jeugd te laten voetballen binnen dit samenwerkingsverband onder de naam van SJO (samenwerkende jeugdorganisatie) de Marne.

    De SJO is formeel een jeugdcommissie van de drie moederverenigingen met een duidelijk mandaat. Het bestuur van de jeugdcommissie heeft een eigen begroting en een eigen technisch beleid binnen de kaders die door de drie moederverenigingen zijn geaccordeerd. Alle jeugdleden blijven lid van de eigen vereniging, dragen contributie af aan de moedervereniging en stromen bij voorkeur door naar de seniorenteams van de moedervereniging.

    Een heel belangrijke functie is de jeugd coördinator die we hebben aangesteld. De jeugd coördinator zal alle leiders en trainers begeleiden en coachen. Ook bewaakt hij het technisch beleidsplan voor de jeugd. Een van de belangrijke punten is dat ieder jeugdlid de gelegenheid krijgt om zich voetballend te ontwikkelen. Een ander belangrijk uitgangspunt bij de trainingen is dat het spel en technische vaardigheden voorop staan en niet de conditietrainingen.